LUCRAREA LUNII IANUARIE 2022 la Casa Avramide

Casa Avramide din str. Progresului, nr.32,  invită publicul să aprecieze FOTOLIU – replică după stilul Louis  Philippe, realizat din lemn și țesături de bumbac și mătase într-un atelier european. Obiectul face parte din expoziția permanentă a Casei Avramide.

 

Stilul de arhitectură și design sub regele Ludovic Filip I (1830–1848) a fost o dezvoltare mai eclectică a neoclasicismului francez, încorporând elemente de stil neogotic și alte stiluri. A fost primul stil decorativ francez impus nu de regalitate, ci de gusturile clasei superioare franceze în creștere.

 

O mare parte din stil a fost preluat din personalitatea regelui însuși. Spre deosebire de predecesorii săi Bourbon, locuia la Paris și evita ceremoniile. Nu a impus niciun stil oficial.

 

În timpul domniei lui Ludovic Filip, formele de mobilier s-au schimbat puțin față de perioada restaurației franceze; confortul a devenit o prioritate mai mare. Mobilierul a devenit mai întunecat și mai greu. Formele scaunelor au devenit rotunjite, cu picioare curbate, iar spătarul fotoliilor s-a curbat ușor spre interior.

 

 

 

Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Philippe_style