Sediul Muzeului de Etnografie și Artă Populară (fostul sediu al Băncii Naționale a României – Agenția Tulcea) este unul dintre edificiile publice emblematice pentru Tulcea, constituind, împreună cu alte construcții, exemple valoroase ale arhitecturii de forme naționale.

Construcția are la bază un proiect elaborat în 1924 și a fost ridicată în perioada interbelica (1924-1927), deci, la finele epocii de manifestare a curentului național în arhitectura României.

Imobilul are o compoziție echilibrat generată și de poziționarea într-o intersecție, dar și de funcționalitatea inițială.

Acest edificiu public poate fi considerat un exemplar reușit al arhitecturii moderne, edificate pe valorile celei tradiționale, ce a marcat prima parte a secolului al XX-lea.

Patrimoniul Muzeului de Etnografie și Artă Populară reflectă, prin diversitatea colecțiilor, un model cultural unic generat de conviețuirea etnică dintre români și celelalte populații. Cele aproximativ 8000 de piese alcătuiesc un fond etnografic inestimabil decodificabil în cadrul colecțiilor de artă populară și port popular, etnografie și foto-document.


Program

Marți – Duminică 9.00 – 17.00 (ultima intrare 16.30)
Luni Închis

Tarife

copii, elevi, studenți, pensionari 5 lei
adulți 10 lei
ghidaj în limba română/grup 50 lei
ghidaj în limbă străină/grup 100 lei
fotografiere profesionistă / oră 100 lei
filmare profesionistă/oră 500 lei