ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂSĂRILOR la Centrul Muzeal Ecoturistic DELTA DUNĂRII

1 aprilieInstitutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită la

 Atelierul MICUL ORNITOLOG

        la Centrul Muzeal Ecoturistic DELTA DUNĂRII

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, între orele 10.00 și 12.00, la Centrul Muzeal Ecoturistic DELTA DUNĂRII din str. 14 Noiembrie nr. 1 se va desfășura Atelierul ”MICUL ORNITOLOG”, activitate recreativ-educativă destinată copiilor de peste 10 ani, organizată în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română – Sucursala Tulcea. Evenimentul marchează Ziua Internațională a Păsărilor, consacrată în 1906 prin semnarea Convenției Internaționale pentru Protejarea Păsărilor.

 În cadrul atelierului, copiii vor avea posibilitatea de a-și lărgi cunoștințele atât despre lumea păsărilor în general, cât și despre situația actuală și modalități de protejare a acestora.

 Participarea este gratuită iar numărul maxim de participanți este 30. Înscrierea se face pe bază de rezervare telefonică la numărul 0746 161 888 (în intervalul orar 9:00 – 16:00) și se închide la completarea locurilor.

 În măsura în care condițiile meteorologice vor fi favorabile și participanții vor putea dispune de mijloace de transport proprii, după ora 12.00, activitatea se poate continua cu o ”ieșire în teren”, în zona Bididia – lacul Zagăn, unde, sub îndrumarea calificată a coordonatorului Sucursalei Tulcea a Societății Ornitologice Române, copiii vor putea efectua observații ornitologice cu caracter științific.