Young folk night la Casa Avramide

Young-folk-nightPe 15 martie 2014, la ora 18.00, la Casa Avramide din str. Progresului nr. 32 va avea loc concertul de folk Young folk night sustinut de Cezar Petrovici si trupele Young, Mini Young, Poze cu sunet.

Muzica folk este un curent ce descinde din folclorul american, avandu-si radacinile in anii 1930. Versurile cantecelor folk sunt caracterizate de valoare poetica, aducand in discutie problemele vietii cotidiene, preocupandu-se de individ in relatie cu istoria si nedreptatile sociale. Apogeul folkului american este atins in 1960, cand devine modul de expresie artistica al tinerilor hippie. Nume mari ale acelei perioade sunt Bob Dylan, Joan Baez, Leonard Cohen si altii. Dupa 1965 apar incercari de fuziune intre folk si rock.
In Romania, muzica folk va fi popularizata de realizatori audio precum Cornel Chiriac. La sfarsitul anilor 60 apar compozitiile folk rock ale formatiei Phoenix. Fenomenul va lua amploare prin Cenaclul Flacara initiat de Adrian Paunescu.

Cezar Petrovici, alaturi de trupele pe care le veti asculta in concert, tinere si foarte tinere, alcatuite din copii talentati ai Dobrogei, ne aduc aminte ca muzica folk nu este un gen despre care sa se vorbeasca la trecut.