Un weekend cu evenimente speciale la Muzeul de Etnografie și Artă populară

altonaInstitutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea anunță:

 

Sâmbătă, 10 decembrie 2016, ora 10, Muzeul de Etnografie şi Artă Populară vă invită să participaţi la două evenimente:

  • Vernisajul expoziţiei temporare Ulița cu “A fost odată…”

Povestea ei începe așa: A fost odată de demult, /  O lume fermecată, / O lume-n care să-ntâlnești / Comoara mult visată. / Dar anii trec și s-a pierdut / În cer, în apă, în pământ, / Hai copii să ne-amintim, / Comoara lumii s-o găsim.

Vom porni în căutarea comorii, peste nouă mări, nouă țări și o sută nouăzeci și nouă de ani, descoperind isprăvile eroilor din: Croitorașul cel viteaz, Cufărul zburător, Acul și barosul, Frumoasa din pădurea adormită, Povestea pescarului și a peștișorului de aur, Povestea unui om leneș, Cocoșul și cele nouă găini ale săracului, Comoara din grădină, Jack și vrejul de fasole și Pilipka.

La final vizitatorul va afla care-i comoara: E darul de a povesti / De-a nu uita și de-a-nvăța / Din câte sunt și câte-au fost / Poveștile sunt cu folos. / Eroii noștri de pe drum, / Crezut-au și mai cred acum / În toate aceste vitejii. / Și dacă ei vor mai greși, / Pân’ la final se vor căi / Iar prin povești, dragi copii / Ei veșnic, veșnic vor trăi.

 

  • Obiceiuri de Crăciun la meglenoromâni

Momente artistice pregătite de Ansamblul Altona din Cerna: Turta cu pară; Boadnicu; Colida; cântece și dansuri tradiționale meglenoromâne.

Coordonatorul Ansamblului: bibliotecar Dumitra PETRICĂ; solistă: Mirela PETRICĂ; coregraful: Roman JORA; transpunerea în dialect a textelor: bibliotecar școlar Nicoleta ȚOPAN.

 

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară (tel. 0240 / 51.62.04) din cadrul ICEM Tulcea.

afis-ulita-cu-a-fost-odata