Un artist dunărean la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării

un-artist-dunarean

Vineri, 16 mai 2014, la ora 11.30, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din str. 14 Noiembrie nr.1bis, va avea loc vernisajul expoziției inedite intitulată „Un artist dunărean”, conținând lucrări ale Mariei Macovei.

Doamna Maria Macovei a fost învățătoare. A absolvit Liceul pedagogic din Tulcea în 1973 și a predat la Școala nr. 14 din oraș. Face parte din acel eșalon de dascăli pentru care profesia este pasiune și pentru care a educa înseamnă mai mult decât a livra o sumă de cunoștințe, înseamnă a construi conștiințe. Astfel, dânsa a depășit cadrul formal de instruire, antrenându-și elevii în proiecte multivalente, ale căror obiective au fost, pe de o parte acela de a stimula creativitatea și simțul artistic al copiilor, iar pe de cealaltă parte acela de a-i conștientiza asupra mediului înconjurător și importanței conservării acestuia. Elevii a căror coordonatoare a fost au participat și s-au evidențiat la concursuri/proiecte de nivel regional și internațional și au avut participări la expoziții organizate cu prilejul unor evenimente speciale, atât în Tulcea cât și în țară.

Doamna Maria Macovei este pensionara. Expoziția „Un artist dunărean” este un debut care ne introduce în lumea necuvântătoarelor, o lume fină, grațioasă și fragilă, la fel de fragilă ca și cea reala. Exponatele gracile, reprezentând viețuitoare de apă și de uscat sunt realizate din… oase de peste.

Doamna Maria Macovei este un artist, dar un artist ce-și păstrează vocația de învățător: Expoziția aceasta oferă șansa de a modela copiii, de a-i îndruma să păstreze mediul curat și de a da altă utilitate obiectelor care în mod obișnuit se aruncă, transformându-le din deșeuri în hrana pentru suflet.