Tango Argentinian la Casa Avramide

Tango argentinianPentru doua zile, Sambata, 11 mai, si Duminica, 12 mai, sunteti invitati la Casa Avramide din str. Progresului nr.32, sa fiti elevii Scolii de Dans Tango Brujo, dupa urmatorul program:
11 mai
– Ora 18.30 – Introducere in lumea Tangoului argentinian
– Ora 19.00 – Lectie de tangou (1)
– Ora 20.00 – Milonga
– Ora 22.00 – Demonstratie de tangou
12 mai
– Ora 11.00 – Lectie de tangou (2)
– Ora 12.00 – Practica

Tangoul s-a nascut in Argentina, Buenos Aires, la sfarsitul secolului XIX, in suburbiile sarace ale orasului care adaposteau un numar foarte mare de emigranti de pe toate continentele. Muzica de tangou era foarte simpla, de acompaniament pentru versurile care exprimau bucuriile, iubirile si tristetile locuitorilor din Buenos Aires. Dansul era simplu si monoton, se dansa pe strazi, spelunci si bordeluri. Pentru ca numarul barbatilor era net superior, cuplurile de dansatori erau formate mai mult din barbati. Europenii au descoperit tangoul in bordelurile si spectacolele de cabaret din Buenos Aires, iar la inceputul secolului XX l-au adus la Paris in saloanele de dans. De aici s-a intors in Argentina cu o aura de eveniment monden. Tangoul ramane si in Europa ca dans de societate si va fi introdus mai tarziu ca stil de dans in dansul sportiv.
Tango Argentinian la Casa Avramide
Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea si ART CAFE – LA SCENA  va solicita prezenta la
Perioada 20’-50’ este cunoscuta ca epoca de aur a tangoului. Muzica, dansul si literatura de tangou au atins atunci maturitatea artistica. Emulatia Buenos Airesului a cuprins un numar neinchipuit de mare de virtuozi muzicieni, dansatori, poeti si artisti plastici.

Dictatura militara din Argentina din perioada 1963-1983, cu mici intreruperi, inabusa manifestarile publice de tangou. Tangoul se retrage din nou in cartierele marginase ale Buenos Airesului, in petreceri private si mici localuri.

Din anii 80’ tangoul revine in opinia publica internationala prin spectacole de tangou argentinian. Apare un nou stil, tango fantasia, stilul de scena, de spectacol, tangoul de privit.

Astazi, comunitatea de tangueros (dansatorii de tangou) este foarte diversificata si specializata. Practic s-au pastrat toate stilurile de dans create intr-o perioada de aproape 150 de ani.
Inima tangoului a fost si a ramas Buenos Aires, iar majoritatea maestrilor dansatori de tangou sunt argentinieni.

Tangoul este o experienta personala care se traieste in cuplu pe ringul de dans. Adevarata istorie a tangoului se scrie in fiecare clipa in inima fiecarui dansator de tango.

Infiintata in primavara anului 2007, Scoala Tango Brujo din Bucuresti este o usa deschisa pentru cei ce doresc sa patrunda in lumea tangoului autentic argentinian. In afara pasilor de dans, cei ce ii urmeaza cursurile pot gasi aici, intr-o atmosfera placuta si destinsa, o frantura din istoria si traditia strazilor din Buenos Aires.

Mini-cursul de tangou din acest week-end contine 2 evenimente specifice: milonga si practica. Milonga este termenul folosit pentru un eveniment social unde se danseaza tangou. De obicei, 3 pana la 5 piese muzicale sunt cantate una dupa alta, dupa care urmeaza o pauza numita cortina, in care dansatorii isi schimba partenerii. Exista un numar de reguli nescrise in baza carora dansatorii ar trebui sa-si aleaga partenerii. Practica este un termen folosit pentru un eveniment informal unde se danseaza tangou. Prin urmare, este similar cu Milonga. Totusi, in timp ce Milonga este mai degraba un eveniment formal unde dansatorii socializeaza, la Practica, dansatorii se concentreaza pe exersarea dansului. Muzica este similara cu cea de la Milonga, numai ca pauzele (cortinas) nu sunt neaparat o necesitate.

Lasati-va inima sa vorbeasca in ritm de tangou  Sambata si Duminica la Casa Avramide!

Inscrierile se fac pana joi, 09 mai 2013, ora 13.00 la Casa Avramide, tel: 0240 513231 sau email: arta@icemtl.ro

Catalina Popa – Responsabil Relatii Publice
Tel./ fax: 0240 515866; relatiipublice@icemtl.ro