Simpozionul internațional ”Conservarea patrimoniului natural și peisagistic – premisă a dezvoltării durabile” Ediția a VI-a, 2019

În perioada 25-27 septembrie 2019 se vor desfășura lucrările celei de-a VI-a ediții a Simpozionului internațional ”Conservarea patrimoniului natural și peisagistic – premisă a dezvoltării durabile”, manifestare științifică organizată de ICEM Tulcea.

 

Ce spun organizatorii:

Deschiderea simpozionului va avea loc joi, 26.09.2019, ora 14.00, la Casa Avramide din str. Progresului, nr. 32 și va fi precedată de festivitatea organizată cu prilejul aniversării a 55 de ani de la înființarea Muzeului Deltei Dunării și a 10 ani de la deschiderea Centrului Muzeal Ecoturistic Delta Dunării.

 Totodată, participanții la eveniment (autorități, actuali și foști angajați ai muzeului, colaboratori, sponsori) sunt invitați să vizioneze expoziția retrospectivă privind activitatea desfășurată de Secția de Științele Naturii din cadrul ICEM Tulcea, în cei 55 de ani de existență.

 Simpozionul se va încheia vineri, 27.09.2019, cu o deplasare în teren, la Parcul Național Munții Măcinului și la Rezervația naturală Pădurea Babadag.

 Temele abordate în cadrul simpozionului privesc aspecte legate de cercetarea, conservarea și managementul ariilor naturale protejate, precum și educația pentru cunoașterea și protejarea rezervațiilor naturale.

 La manifestarea științifică vor fi prezenți specialiști români și străini (cercetători, muzeografi, experți, administratori/custozi de rezervații naturale), precum și reprezentanți ai altor instituții sau organizații neguvernamentale ce activează în domeniul cercetării și protejării mediului înconjurător.

 Organizarea acestei manifestări științifice a fost posibilă și cu suportul financiar al S.C. Hotel Delta SA, S.C. Hotel Esplanada SRL, S.C. RuxMar Office SRL.”