“Simboluri pascale la Muzeul de Etnografie și Artă Populară”

simboluri-pascale-2012130514In perioada 29 martie – 20 mai 2012, Muzeul de Etnografie si Arta Populara din cadrul Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, in colaborare cu Episcopia Tulcii, organizeaza  expozitia temporara „Simboluri pascale”.

Expozitia va fi vernisata joi, 29 martie 2012, orele 15:00, la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara Tulcea, str. 9 Mai, nr. 2. La eveniment participa cu un microrecital de cantece religioase Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox Sf. Ioan Casian Tulcea, profesor diacon Eugen Caragata.

Expozitia prezinta traditii legate de marea sarbatoare crestina, dintre care : Lazarita – obicei practicat in zona Munteniei in sambata Floriilor, cu un ceremonial complex, la care participau numai fetele, Floriile,practici din Joia Mare, Invierea Domnului, Sfanta Masa, Lioara – obicei din Tara Crisurilor practicat in prima zi de Pasti, Inaltarea, Balciurile de Ispas – targuri anuale unde se vindeau oale, strachini si cani de lut pentru Mosii de Vara; Cantaritul ritual, Buna Vestire.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa la sediul Muzeului de Etnografie si Arta Populara, Tulcea, Str. 9 Mai, nr. 2, tel. 0240-51.62.04 sau la sediul Episcopiei Tulcii, persoana de contact preot Neculai Felix Lucian.