“Salveaza Delta ! Scrie viitorul !”

Institutul de Cecetari Eco-Muzeale Tulcea (I.C.E.M.) este partener in cadrul proiectului „Salveaza Delta! Scrie viitorul!”, implementat de catre Societatea Ornitologica Romana -Sucursala Covasna “FALCO TINNUNCULUS” si Cercul de Ornitologie “MUGURAR” al Palatului Copiilor din municipiul Sf. Gheorghe. Proiectul, lansat oficial la Sf. Gheorghe (judetul Covasna), este finantat de catre Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania in urma selectiei nationale din cadrul segmentului „Spatii verzi. Arii naturale protejate”.Grupul tinta al proiectului este reprezentat de tanara generatie urmarindu-se educarea acesteia intr-un spirit mult mai sensibil fata de problemele mediului. Deoarece in procesul instructiv-educativ tinerii beneficiaza de o mare cantitate de elemente teoretice si foarte putine practice s-a considerat necesara abordarea unor activitati practice de mai multe zile pe teren, prin organizarea de activitati de educatie nonformala, pentru sensibilizarea tinerilor si sublinierea importantei abordarii comune a elementului biodiversitate.Dintre activitatile proiectului fac parte cele privind:

  • organizarea Zilei Diversitatii Biologice prin prezentarea importantei conservarii biodiversitatii in scoli din judetele Covasna, Brasov, Maramures, Bistrita-Nasaud, Calarasi, Alba si Tulcea;
  • organizarea unui Concurs Regional de Ornitologie si educatie ecologica;
  • Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea – comunicatorganizarea unei tabere de educatie ecologica de tip Junior Young Ranger, in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, in localitatile Maliuc si Vadu;
  • promovarea si implicarea in Campania initiata de A.R.B.D.D. “Vreau sa traiesc. Ajuta-ma!”;
  • sarbatorirea la 1 septembrie a Zilei Delta Dunarii prin proiectia filmului documentar “Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut” si organizarea unei expozitii de fotografii ce surprind atat frumusetea si biodiversitatea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii cat si activitati din cadrul proiectului.

Proiectul va continua cu functionarea grupului de Young Ranger care va fi capabil sa constientizeze problemele de mediu si va influenta comunitatea in directia luarii unor decizii favorabile protectiei mediului.