Performanțe de virtuozitate în jazz-ul mondial la Casa Avramide

AFIS- Florian Lungu bunMuzicologul Florian Lungu, al carui nume a devenit sinonim cu jazzul, va asteapta Sambata, 30 martie, ora 18.30 si Duminica, 31 martie, ora 11.00,  la Casa Avramide din str. Progresului nr. 32, pentru a va oferi

Nascut la Bucuresti in 5 ianuarie 1943, Florian Lungu este una dintre cele mai cunoscute si iubite personalitati din jazzul romanesc – el este muzicolog, realizator si prezentator de emisiuni de jazz la radio si televiziune, pianist, aranjor si compozitor de teme de jazz. Este organizatorul si pastratorul fonotecii de jazz a Radiodifuziunii Romane, unde a fost angajat in 1967 si este a prezentat aproape toate festivalurile si concertele de jazz din Romania de la sfarsitul anilor 70 pana in prezent.

Ar fi dorit sa devina inginer electronist, s-ar fi putut numara intre simfonistii contemporani, dar Mosu, cum ii spun iubitorii jazzului, a ales o cariera ce inscrie acum peste 7000 de emisiuni de radio si televiziune, dar si sute de articole de specialitate dedicate Mariei sale Jazzul, mosirea celor mai importante festivaluri, concursuri si cursuri universitare de jazz datorandu-i-se tot lui.

Veniti la Casa Avramide, sa faceti cunostinta cu Florian Lungu si universul impresionant si cald al muzicii de jazz!

PRETUL SPECIAL – 10 lei  include: participarea la una din conferinte, o vizita la Muzeul de Arta, o vizita la Casa Avramide, iar pentru elevi posibilitatea de a participa la concursul Invata la muzeu unde pot castiga tablete, aparate de fotografiat si alte premii.

Biletele se vand la Casa Avramide. Rezervari la tel. 0240 513231 sau e-mail  arta@icemtl.ro .