NOAPTEA MUZEELOR LA SATE – 2 SEPTEMBRIE 2023

Sâmbătă, 2 septembrie 2023, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea își aduce contribuția, alături de alte muzee din zonele rurale ale României, la evenimentul NOAPTEA MUZEELOR LA SATE, aflat la cea dintâi ediție.

Noaptea Muzeelor la Sate, sau Nocturna Muzeală Rurală, este un eveniment inițiat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, ”o nouă marcă culturală derivată din cea clasică a Nopții Muzeelor”.

Gospodăria țărănească conservată ”in situ” din Enisala, Casa Memorială Panait Cerna și Monumentul Paleocreștin de la Niculițel vor fi gazdele acestui eveniment.

 

ACTIVITĂȚI

Gospodăria țărănească conservată ”in situ” din Enisala

”Nocturnă la Enisala”:

  • 1800 – 2100: Vizitarea obiectivului muzeal și momente artistice susținute de Ansamblul Heracleea, din cadrul Asociației culturale Inisla din Enisala

ACCES: GRATUIT

https://noapteamuzeelor.org/noaptea-muzeelor/gospodaria-taraneasca-conservata-in-situ-enisala-tulcea/

 

Casa Memorială Panait Cerna

”Nocturnă la Cerna”

  • 1700 – 2100: Vizitarea obiectivului muzeal și momente artistice susținute de Grupul de chitariști ”Amicii”, coordonat de prof. Costin Retea, Fomația de dansuri meglenoromâne ”Altona”, coordonator Andreia Tanur și recitări de poezii din opera poetului Panait Cerna, în interpretarea elevilor coordonați de bibliotecar Vanda Dumitrache, din cadrul Bibliotecii Comunale ”Dumitru Cerna”
  • ACCES: GRATUIT
  • https://noapteamuzeelor.org/noaptea-muzeelor/casa-memoriala-panait-cerna-enisala-tulcea/

 

Monumentul Paleocreștin de la Niculițel

 

Mai multe detalii despre Noaptea Muzeelor la Sate:

https://noapteamuzeelor.org/noaptea-muzeelor-la-sate/despre-proiect/