Natură în ceramică

natura-si-ceramicaTitlul expozitiei, vernisata pe 22 octombrie la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii, este unul metaforic. Exponatele sunt de fapt bijuterii care ar face mandria oricarui magazin de profil. Realizate intr-o tehnica laborioasa, mare consumatoare de resurse materiale si umane, aceste bijuterii sunt rodul muncii pasionate a unui tehnician dentar care a vazut frumusetea in timp ce-si practica meseria.
Acum un an, Oleg Fulga inceput realizarea acestor obiecte, tehnica folosita pentru realizarea lor fiind o noutate la nivel mondial.  Mare parte din obiectele expuse sunt pandantive, printre ele aflandu-se insa, la loc modest si fara a fi pusa in evidenta, lucrarea Crin in ceramica, castigatoarea Concursului international de creatii artistice in ceramica Live Interactive Veneering Arts, desfasurat la Bad Säckingen in Germania in perioada ianuarie – septembrie 2013.

Nu putem incheia decat relansand o invitatie calduroasa pentru iubitorii de frumos, de nou, de arta, dar si pentru curiosi si filozofi.

Dupa ce ne-am delectat vazul si intelectul vizionand aceasta expozitie, o nota de optimism ne readuce in constiinta ca frumosul si interesantul exista oriunde, chiar si in cele mai obisnuite, aride  si plictisitoare profesii.

Si, asa cum spuneau anticii: frumusetea este in ochii privitorului.

Mergeti sa vedeti expozitia Natura in ceramica si descoperiti-va propria frumusete!