Muzici si fraze si Poeme Muzicale la Casa Avramide

afis stefan caraman 25 mai 2013Sambata, 25 mai 2013, Casa Avramide din str. Progresului nr. 32 are ca invitati doi tulceni. De la ora 19.00, scriitorul si dramaturgul Stefan Caraman va avea o intalnire relaxata cu publicul tulcean intitulata Muzici si fraze, iar de la ora 20.00, pianistul si compozitorul Stefan Lovin va sustine un concert de Poeme muzicale.

Stefan Caraman s-a nascut in ianuarie 1967 la Tulcea, a absolvit Academia de Studii Economice in 1992 si, asa cum declara intr-un interviu, lucreaza la o banca. Aceste date vorbesc despre un locuitor obisnuit al orasului nostru.
Despre acelasi Stefan Caraman cateva date statistice. Debuteaza cu proza in 1994, in revista Flacara la rubrica lui Alex Stefanescu, Masina de Scris. In 1996 are loc debutul editorial cu volumul de proza scurta Suflet de rocker, iar in 1997 are loc debutul in teatru cu piesa Zapp. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al UNITER, autor a peste 17 volume de proza, poezie si teatru publicate, peste 15 piese de teatru montate, unele dintre ele de mai multi regizori,  peste 14 premii si nominalizari pentru creatiile sale. Textele sale sunt publicate constant in presa scrisa si online.

Pentru mine, un premiu superb e constituit din aplauze. Declar cu sinceritate ca imi plac aplauzele si nu-mi gasesc nici o vina in asta. 100 de lansari de carte, in cele mai luxoase locuri nu conteaza pentru mine mai mult decat un spectacol reusit si aplauzele unui public multumit.

Pianistul si compozitorul Stefan Lovin s-a nascut in 1980 la Tulcea. Dupa absolvirea Liceului de Arta George Georgescu din Tulcea, a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Licenta sa acopera domeniul muzicii corale sacre, iar masteratul sau in studiul pianului are ca subiect opera lui  Dmitri Sostakovici.
Stilul sau muzical a fost inspirat de toate genurile muzicale invatate, in special simfonica, jazz modern si flamenco, pe care le mizeaza intr-un singur fenomen sonor.
Muzici si fraze si Poeme Muzicale la Casa Avramide
Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea si ART CAFE – LA SCENA  va invita la
In zilele noastre, mai mult ca niciodata, muzica are nevoie sa-si gaseasca un echilibru intre stiinta si divertisment pentru a fi inteleasa. Studiile mele mi-au intarit convingerea ca nu conteaza cat de buna este muzica, ea va ramane necunoscuta daca nu este accesibila publicului larg.

Poemele muzicale reprezinta o fuziune intre limbajul folcloric si jazz, etno-jazz-ul, bazata pe principiile muzicale repetitive specifice lui Keith Jarrett, pe care Stefan Lovin il considera model.

Vreau sa-mi folosesc cunostintele muzicale solide pentru a crea ceva durabil, care sa conduca la tot ceea ce este bun, drept si frumos.

Asadar, sambata plecati in oras sa va intalniti cu prietenii la Casa Avramide!

Pretul unui bilet este 20 lei. Dar Dumneavoastra, cei care veti rezerva si achizitiona biletul pana vineri, 24 mai, veti plati numai 15 lei.
Biletele se achizitioneaza de la: Muzeul de Arta, str. Grigore Antipa, nr. 2 si Casa Avramide, str. Progresului, nr. 32, tel.  0240 513249, e-mail: arta@icemtl.ro

Sursa:http://caraman.reea.net/index.html,http://www.stefanlovin.com/index.php?page=about

Catalina Popa – Responsabil Relatii Publice
Tel./ fax: 0240 515866; relatiipublice@icemtl.ro