Muzica folk cu Cezar Petrovici la Casa Avramide

PetroviciJoi, 14 Noiembrie 2013, ora 19.00, la Casa Avramide din str. Progresului nr.32 va avea loc un concert de muzica folk sustinut de Cezar Petrovici.

Cezar Petrovici s-a nascut în 1958 la Bacau. Si-a petrecut copilaria în Focsani si Drobeta-Turnu Severin. A cantat în corul scolii si ca solist, a învatat sa cante la chitara la 13 ani, împreuna cu un coleg de clasa. A absolvit Liceul Al.I.Cuza din Focsani si Politehnica Bucuresti – Facultatea de Chimie Industriala.

Prima compozitie proprie, care de altfel a si rezistat timpului, bucurandu-se de succes în orice împrejurare, Printesa sau Cant de menestrel, a fost compusa în anul 1978. În perioada 1978-1984 a compus si alte piese, pe versurile lui Adrian Paunescu si Mircea Micu si a participat la diverse manifestari culturale organizate la Casa de Cultura Grigore Preoteasa.

Faptul ca, în 1984 a fost respins în ultimul moment de a urca pe scena în spectacolul Cenaclul Flacara pentru ca numele Petrovici nu era potrivit, l-a determinat sa nu mai participe la nici un concurs sau preselectie timp de 26 de ani. În tot acest timp a cantat doar pentru prieteni.

Profesional, a avut un traseu destul de sinuos: a lucrat în domeniul chimiei pana în 1989, apoi a intrat în lumea publicitatii, a editat pentru scurt timp o revista numita Birotica, a fost director de tipografie, tehnoredactor, iar din 2010 a reintrat în lumea spectacolului de muzica folk.

Sarbatoriti Ziua Dobrogei cu o seara de folk la Casa Avramide!

Pretul unui bilet este 10 lei. Rezervari la tel. 0240 513249