Modigliani la Casa Avramide

Cinemateca-de-arta-ModiglianiPe 14 si 16 martie 2014, orele 18.00, la Casa Avramide din str. Progresului nr. 32 va avea loc proiectia filmului Modigliani (2004), in cadrul Cinematecii de Arta.

Amedeo Clemente Modigliani (1884 – 1920) a fost un pictor si sculptor italian de origine evreiasca, reprezentant al Scolii pariziene, cunoscut pentru portretele si nudurile sale realizate in stil modern si caracterizate prin elongatia fetelor si siluetelor.

Pelicula propusa pentru acest week-end aduce in atentia cinefililor si iubitorilor de arta ultimele zile ale artistului. Este un film despre un om chinuit de saracie si boala, de neputinta de a duce o viata normala alaturi de femeia si copilul pe care ii iubeste. Este un film despre arta si aspiratia spre perfectiune, despre competitia fara competitie, asa cum poate ea fi numai intre artistii adevarati.

Produs in 2004 in regia lui Mick Davis si avand in rolul principal pe Andy Garcia, filmul a primit doua nominalizari. Filmarile s-au desfasurat in  Bucuresti, substitut al Parisului anului 1919. Pentru limbajul neadecvat si folosirea de droguri, in multe tari vizionarea de catre copii si tineri fost restrictionata si chiar interzisa (S.U.A.).

Intrarea libera.