LUCRAREA LUNII IUNIE 2018 la Muzeul de Artă

În luna IUNIE 2018, Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr.2 atrage atenția publicului cu o lucrare aparținând colecției proprii de grafică: „Labirint I”, autor Marcel CHIRNOAGĂ (1930-2008).

Lucrările lui Marcel Chirnoagă sunt în prezent expuse în marile muzee din capitalele lumii sau fac parte din colecţii private. Desene sau gravuri semnate de Chirnoagă pot fi văzute în Biblioteca Naţională din Paris, la Cabinetul de stampe din Berlin, la Muzeul Puşkin din Moscova sau la Muzeul Ufizzi din Florenţa. (adevarul.ro/cultura/arte/va-mai-amintiti-de-marcel-chirnoaga-1_50acdd4c7c42d5a6638ace0f/index.html)

 

”Care este rolul artistului în societate?

Arta a ajuns un soi de distracţie pentru îmbuibaţii care nu mai au altă preocupare în afară de afacerile lor decât să se distreze. Şi atunci, arta asta,mai mult sau mai puţin globalizată, este un mod de distracţie, mai mult sau mai puţin costisitoare.

 

Care este mesajul operei dumneavoastră?

Este un mesaj moral. Să reprezint răul, ca cei care văd să înţeleagă că eu recunosc răul şi vreau să îl arăt şi lor. 

 

Ce mesaj doriţi să transmiteţi pentru tineret?

Să se ţină de treabă, să nu se gândească la procopseală, care este una dintre nenorocirile societăţii noastre actuale. Începând cu categoria de oameni politici, continuând cu cei care au cât de cât autoritate, toţi se gândesc la procopseală, cât mai repede. Şi-atunci, mesajul meu pentru cei care vin după noi este să creadă în binele pe care îl fac pentru omenire, pentru neamul nostru, pentru contemporani, pentru prieteni şi pentru oamenii iubiţi. Să creadă că are un rost ceea ce fac şi să facă după credinţa asta.”

 

Pentru interviul complet: http://dezvaluiribiz.ro/marcel-chirnoaga-graficianul-roman-al-mileniului/