Lansare de carte la Centrul Muzeal Ecoturistic DELTA DUNĂRII

Afis - Taramuri miraculoase - A2 - Pt. MailInstitutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea anunță:

Lansarea albumului

TĂRÂMURI MIRACULOASE DIN DOBROGEA ȘI DELTA DUNĂRII

   la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării

Miercuri, 20 iulie 2016, ora 15.00, la Centrul Muzeal Ecoturistic DELTA DUNĂRII din str. 14 Noiembrie, nr.1 va avea loc lansarea albumului “Tărâmuri miraculoase din Dobrogea și Delta Dunării”.

Ce spun autorii:

”Albumul foto “Tărâmuri miraculoase din Dobrogea și Delta Dunării”, autori Mihai Petrescu, Victor Bortaș, Editura Victor B Victor, se dorește a fi o frescă a peisajelor naturale sau culturale ale Dobrogei în anul 2016. Cele 20 de pagini de text și 180 de pagini cu imagini color sau de epocă – peisaje, grupuri etnice, monumente istorice, descriu într-o manieră accesibilă frumusețile cunoscute sau tainice ce fac din Deltă și Dobrogea un tărâm miraculos și unic.”

Din introducere:

”Dobrogea, tărâmul veșnic însetat deși înconjurat de apele Dunării, Deltei și Mării Negre, păstrează încă locuri de taină, porți miraculoase către tărâmuri paradisiace. […] Aici, din vremuri primordiale, Europa și Asia au zămislit împreună un tărâm natural și spiritual fără seamăn, în care se contopesc priveliștile, chipurile, graiurile și credințele a două continente. […]Acest tărâm magic, aflat la granița dintre vis și realitate, a inspirat sufletele ce s-au îndrăgostit de misterul dobrogean, desăvârșindu-și aici creația sau ființa.”