ISTRO-PONTICA

Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, in parteneriat cu Asociatia Dobrogea – istorie si civilizatie, organizeaza in perioada 28-30 septembrie 2011 Sesiunea Nationala de Comunicari Stiintifice ISTRO-PONTICA.

Organizarea acestei manifestari stiintifice a fost gandita ca un schimb de experienta, informatii si idei intre cercetatorii si muzeografii implicati in activitatea de cercetare si conservare a patrimoniului natural si cultural dobrogean.

Avem placerea de a va invita sa participati la aceasta sesiune de comunicari, experienta și profesionalismul dumneavoastra contribuind cu certitudine la reusita initiativei noastre.

Lucrarile vor fi sustinute in cadrul a trei sectiuni:

1. Tulcea – 505 de ani de la prima atestare documentara (istorie);
2. Flora si fauna Dobrogei (stiintele naturii)
3. Civilizatie rurala si urbana in Dobrogea. Valorificarea patrimoniului cultural in contemporaneitate (etnografie)
si vor fi publicate ulterior in revistele PEUCE si DELTA DUNARII.

Programul sesiunii cuprinde urmatoarele activitati: sustinerea comunicarilor si lucrarilor si efectuarea unei excursii de studiu.

In vederea pregatirii in timp util a materialelor pentru sesiune, va rugam sa ne confirmati participarea in scris (formularul atasat), alaturi de un rezumat al lucrarii/dizertatiei (maximum 1 pagina A4, Arial 12), la adresa: icemtl@icemtl.ro pânã pe data de 15.09.2011.

Organizatorii pot asigura masa si cazarea, cheltuielile de transport fiind suportate de participanti.

Persoane de contact pentru informatii suplimentare: dr. Cristian Micu (arheologie si istorie), dr.ing. Cristina Dinu (stiintele naturii) si dr. Steluta Parau (etnografie), la tel. 0240/515375, 0240/516204, sau e-mail: icemtl@icemtl.ro.

Program-simpozion130514