File de istorie

Dacia Razboaiele cu RomaniiAsociatia Pro Noviodunum, beneficiara proiectului ”File de istorie” finantat de Primaria Municipiului Tulcea, in parteneriat cu Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea si graficianul Radu Oltean va invita vineri, 15 noiembrie, ora 14.00 la Muzeul de Istorie si Arheologie (Parcul Monumentului) pentru prezentarea cartii Dacia. Razboaiele cu Romanii. Volumul I. Sarmizegetusa.

Volumul Dacia. Razboaiele cu Romanii. Sarmizegetusa este un proiect amplu, pregatit de Radu Oltean de-a lungul unei cercetari si munci de patru ani. Cartea, tiparita in conditii grafice deosebite, cuprinde aproximativ 200 de ilustratii – reconstituiri, gravuri, stampe de epoca, harti, fotografii aeriene si artefacte etc. Dincolo de grafica spectaculoasa ce recreeaza prin culoare si detalii lumea disparuta a dacilor, volumul prezentat isi propune sa raspunda la intrebarile si curiozitatea pasionatilor de istorie prin textul ce il insoteste.

In cadrul acestui eveniment, autorul va prezenta ilustratiile originale din carte, va oferi explicatii si detalii inedite din proiect.

Prin acest volum, autorul isi propune o noua perspectiva asupra istoriei, abordand un subiect de actualitate si neinfluentat de prejudecati ideologice. Volumul este gandit ca o recuperare a trecutului, respectand adevarul istoric, intr-un limbaj accesibil atat tinerilor cat si adultilor.