Expoziție de fotografie la Centrul Muzeal Eco-Turistic “Delta Dunării”

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii Tulcea gazduieste in data de 22 martie 2012, ora 15:00, vernisajul expozitiei de fotografii “Danube Delta – Images from the youngest land of the old Europe”/ “Delta Dunarii- cel mai tanar taram al batranei Europe”. Expozitia este organizata de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

Ziua Mondiala a Apei este sarbatorita in fiecare an pe 22 martie pentru a atrage atentia lumii intregi asupra importantei apei si pentru a sustine cauza managementului sustenabil al resurselor de apa. In 1992, la Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio, in Brazilia, Adunarea Generala a Natiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondiala a Apei, iar de atunci aceasta a fost sarbatorita anual.

Tema sugerata pentru Ziua Mondiala a Apei din acest an este „Apa si siguranta alimentara” si are ca motto: „Lumea este insetata pentru ca ne este foame”.  Aceasta tema, are drept obiectiv sensibilizarea cu privire la cantitatea de apa necesara pentru a produce alimente.

Expozitia de fotografii  ce va fi vernisata cu ocazia celebrarii Zilei Mondiale a Apei a fost  inaugurata de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii anul trecut la Orth, Austria, Parcul National Donau Auen, cu ocazia deschiderii evenimentului “Anul Romaniei” organizat in perioada 1 mai – 15 noiembrie 2011, in cadrul proiectul DANUBEPARKS – Reteaua de Arii Protejate Dunarene – Dezvoltarea si Implementarea de Strategii Transnationale pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii.â

Pentru aceasta expozitie au fost selectate cele mai bune 35 fotografii realizate de opt fotografi: Mihai Baciu, Dan Bandacu, Iliuta Goean, Alex Ifrim, Helmut Ignat, Valeriu Leonov, Daniel Petrescu, Petre Solca. Fotografiile surprind in detaliu frumusetea inegalabila a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, avand fiecare o istorie proprie si o semnificatie deosebita pentru fotografi

Programul actiunii va cuprinde prezentarea de catre organizatori a insemnatatii evenimentului si a temei propuse, vernisajul expozitiei la care vor fi invitati reprezentanti ai autoritatilor locale. Dupa inmanarea diplomelor catre autorii fotografiilor, actiunea se va incheia cu vizitarea expozitiei de catre invitati.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Centrului Muzeal Ecoturistic „Delta Dunarii” Tulcea, tel. 0340105652.