Expozitia temporara NATURA DIN CERAMICA

Marti, 22 octombrie 2013, ora 12.00, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii din str. 14 Noiembrie nr. 1bis va avea loc vernisajul expozitiei Natura din Ceramica, ce cuprinde 60 de lucrari ale artistului Oleg Fulga, lucrari ce vor putea fi admirate pana in aprilie 2014.

Oleg Fulga, originar din Republica Moldova, a devenit cetatean roman in 1998, este stabilit la Galati si practica meseria de tehnician dentar din 1995.

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Rasvan Angheluta a fost prima gazda a expozitiei Natura din Ceramica, iar prezenta ei in mijlocul tulcenilor se datoreaza relatiilor de colaborare traditionale intre specialistii din Galati si cei ai I.C.E.M. Tulcea.

Unice in lume, lucrarile ce alcatuiesc expozitia sunt adevarate bijuterii, reprezentari miniaturale de flori, animale si simboluri antice realizate manual din metaloceramica intr-o tehnica speciala. Titlul expozitiei exprima si povestea acesteia: un tehnician dentar, pasionat de frumos, a reusit sa creeze arta folosindu-se de meseria lui tehnica si precisa.

Ce parere are Oleg Fulga? Multi spun ca exponatele mele sunt valoroase din punct de vedere material. Pentru mine, insa, acest lucru nu este important. Eu vreau doar sa incant ochiul vizitatorilor cu frumusetea si gingasia acestor bijuterii miniaturale si sa arat ca in munca pe care o desfasor zi de zi exista si arta.

Pentru a va forma propria parere, mergeti Marti sa-l cunoasteti pe Oleg Fulga, sa aflati totul despre o tehnica artistica unica si sa admirati rezultatele acestei tehnici!

Natura din Ceramica Tulcea 2013