Expoziția ”INFORMAL” la Casa Avramide

Marți, 1 august 2023, la ora 15.00, la Casa Avramide (demisol), din str. Progresului, nr.32, va avea loc vernisajul expoziției ”INFORMAL”, cuprinzând lucrări de grafică și ceramică ale artistului Eusebio Spînu.

Alături de acestea, publicul va putea viziona și lucrări ale invitatei ceramistului, artista Dr. Ioana Lavinia Streinu.

 

Invitat la eveniment este compozitorul Dr. Adrian Mihai, asistent universitar în cadrul Facultății de Arte – Universitatea ”Ovidius” Constanța.

 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 1 – 31 august 2023.

 

”Originar din Constanța, Eusebiu Spînu este absolvent al Academiei Naționale de Arte „Nicolae Grigorescu” București, secția ceramică, promoția 1995. A participat ca artist-ceramist, la expoziții de grup ce au avut loc la Iași, Cluj, București, Mamaia, Mangalia, precum și la evenimente similare din Belgia, Franța, Japonia, Bulgaria, Canada și Portugalia. De asemenea, are în palmares numeroase expoziţii personale desfășurate atât în țară, cât și în străinătate.

Ioana Lavinia Streinu s-a născut în data de 14 aprilie 1973 la Drobeta Turnu Severin și a absolvit Academia de Artă „Luceafărul” din București, secția Arte Plastice – pictură de șevalet, promoția 1999. Din 2008 este Doctor în Arte Vizuale. Este profesor de pictură la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din București și inspector școlar pentru Arte Vizuale în cadrul ISMB. Lucrările sale au putut fi admirate în cadrul a numeroase expoziţii personale și de grup.”

Adrian Mihai s-a născut în Constanţa, pe data de 23 februarie 1987. A absolvit cursurile Facultății de Arte – Universitatea Ovidius Constanța, specializarea Educație muzicală, iar în 2018 a finalizat studiile de doctorat la Universitatea Națională de Muzică din București, specializarea compoziție muzicală, sub îndrumarea profesorului Dan Dediu. Compune muzică clasică, pop, muzică pentru spectacole teatrale, muzică de film. Din 2010 este asistent universitar la Facultatea de Arte – Universitatea Ovidius Constanța.

 

 

 

Surse: http://www.onlinegallery.ro/stire/expozi%C8%9Bie-de-pictura-%E2%80%93-arta-decorativa-la-artoteca-bibliotecii-metropolitane-bucure%C8%99ti , https://adrian-mihai.ro/biografie/, https://adrianmihai.com/bio/