Expoziția BETTER CITTY, BETTER LIFE la Casa Avramide

better-citiesInstitutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită să vizitați

 Expoziția de fotografie ”Better citty, better life”

                                                    la Casa Avramide

Începând cu 23 noiembrie 2016, timp de două săptămâni, la Casa Avramide din str. Progresului, nr.32 publicul poate viziona Expoziția de fotografie intitulată BETTER CITTY, BETTER LIFE, organizată de Universitatea «Andrei Şaguna» din Constanţa cu sprijinul Consulatului General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, în parteneriat cu Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea, eveniment care se înscrie în seria manifestărilor dedicate Zilei Internaționale a Orașelor – 31 Octombrie.

 Expoziția evidențiază rolul Chinei în stabilirea Zilei Internaționale a Orașelor și atrage atenția privitorului asupra unor aspecte urbanistice ale orașului Shanghai care reprezintă îmbinarea rafinată și echilibrată a tradiționalului cu avangarda atât în privința arhitecturii, cât și în cea a tehnologiei.

Ziua Internațională a Orașelor a fost stabilită pe 27 decembrie 2013 către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în Rezoluția A/RES/68/239, care ”decide desemnarea zilei de 31 octombrie, începând cu anul 2014, ca Ziua Internațională a Orașelor”.

Este prima zi internațională stabilită de Națiunile Unite inițiată de guvernul Chinei cu ocazia ceremoniei de încheiere a Expoziției Mondiale – World Expo Shanghai 2010.

better-lifeTema generală a Zilei Internaționale a Orașelor este ”Oraș mai bun, Viață mai bună”(”Better Citty, Better Life”), iar în fiecare an este selectată o altă sub-temă, fie pentru promovarea succeselor obținute în procesul de urbanizare, fie pentru a atrage atenția asupra provocărilor rezultat al acestui proces.

Prima sărbătorire a acestei zile a promovat transformarea urbană și a avut loc în 31 Octombrie 2014 la Shanghai.

În 2016, ONU a selectat sub-tema  ”Orașe favorabile incluziunii, Dezvoltare Comună” (”Inclusive Cities, Shared Development”) pentru a evidenția rolul important al urbanizării ca sursă a incluziunii sociale și dezvoltării globale.

 

Surse: http://www.un.org/en/events/citiesday/background.shtml, http://www.citi.io/2015/10/31/world-cities-day-2015-better-city-better-life/ , http://en.shio.gov.cn/events/2014/10/08/1153222.html