Expozitia AMINTIRI DIN TULCEA la Casa Avramide

Amintiri din TulceaIncepand cu 19 iunie, la Art Cafe Casa Avramide din str. Progresului nr. 32 este deschisa expozitia intitulata Amintiri din Tulcea, o expozitie de reproduceri dupa fotografii si imagini din Tulcea secolelor XIX – XX apartinand unor colectii private precum si colectiei Muzeului de Istorie si Arheologie.

In zile calduroase de vara, cand atmosfera e fierbinte si soarele orbeste pana si gandurile, exista un loc calm si racoros care este poarta spre Tulcea de acum o suta de ani. Un oras aerisit, fara stereotipia blocurilor si gandirii comuniste, un oras in care aveau loc si micii meseriasi dar si marii negustori si unde cei cu aplecare spre invatatura mergeau sa studieze, fiecare dupa puterea si calitatile sale.

Pentru cel care doreste sa stie cum arata orasul bunicilor sai, imaginile de la Casa Avramide sunt un prilej de meditatie. Iar pentru cel pe care viata l-a adus vremelnic in Tulcea din prima jumatate a secolului trecut, si mai ales pentru cei care acum sunt la apusul vietii, aceleasi imagini sunt prilejul de a retrai acele timpuri cu intelepciunea de acum.

Asadar, faceti un popas la Casa Avramide si recuperati trecutul!

Intrarea libera.