EXPONATUL LUNII APRILIE 2024 la Muzeul de Artă

În luna APRILIE 2024, la Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr.2, publicul poate admira „VESTITOR” (tuș cu penița, laviu și acuarelă pe hârtie albă groasă), al cărei autor este Pantea Rareș-Cristian (n. 1957).

 

”Lucrarea face parte din colecția de grafică a muzeului, fiind donată de către artist în urma Bienalei Naționale de Grafică „Constantin Găvenea” din anul 2022. Lucrarea a fost premiată cu mențiune în cadrul expoziției-concurs. Exponatul poate fi admirat doar în această lună în cadrul expoziției permanente, fiind, de regulă, păstrat în depozitul colecției.”

 

Rares Pantea, care a fost un copil-star-desenator, a debutat profesionist in jurul anului 1984, tocmai ca neoconservator în plină alternativă optzecistă. Pictura lui s-a infiletat perfect la grafoductul bine exersat, care la rândul său e alimentat de o atentă cultură vizuală. […]

Cu statură, concentrare și eschive contondente de matador, personajul public Rareș Pantea este, în distribuția profesiunii de artist din zilele noastre, un singuratic alergător de cursă lungă și un fost tânăr furios. De pe poziția sa artistică, ar înfige convins suliți banderillas în taurul împăiat al experimentalismelor, ori în taurul rănit al bad-painting-ului. ”

 

Surse: https://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/carnea-povestilor-rares-pantea-2883590