ETNOCULT – Simpozion național de promovare a multietnicității dobrogene

etnocultInstitutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea anunță:

ETNOCULT – Simpozion național de promovare a multietnicității dobrogene

                              27 – 28 octombrie 2016, Casa Avramide

 În 27 octombrie 2016, la ora 10.00, la Casa Avramide din str. Progresului nr.32 va avea loc deschiderea unui simpozion național de promovare a multietnicității dobrogene, care se va desfășura pe parcursul a două zile, simpozion la care vor participa reprezentanți ai comunităților locale multietnice din județele Tulcea și Constanța, reprezentanți ai instituțiilor publice sau organizațiilor neguvernamentale cu activitate relevantă în domeniul multietnicității dobrogene.

Cu ocazia evenimentului se va organiza și o expoziție temporară de promovare a comunităților locale multietnice din Dobrogea. 

Evenimentul se încadrează în activitățile proiectului ”ETNOCULT – memoria culturală a comunităților locale din Dobrogea”, desfășurat în perioada 1 septembrie – 31 octombrie 2016, cofinanțat de Guvernul României prin Departamentul pentru Relații Interetnice.

Proiectul este implementat de Asociația de Dezvoltare Regională Aegyssus Tulcea în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Simion Gavrilă” Tulcea (prin Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean și Muzeul de Etnografie și Artă Populară).