Dobrogea. Între pământ și mare – amprenta timpului și a oamenilor

Expo DobrogeaDe decenii, oamenii de stiinta francezi si romani realizeaza numeroase proiecte de cercetare, in domeniile arheologiei, stiintelor pamantului si evolutiei diversitatii, in Dobrogea. Ambasada Frantei in Romania a decis promovarea acestei bogate si active cooperari printr-un eveniment unificator, in scopul valorificarii si conservarii remarcabilului patrimoniu natural si cultural romanesc: expozitia Dobrogea. Intre pamant si mare – amprenta timpului si a oamenilor.

Pentru acest eveniment, Ambasada Frantei a reunit o importanta echipa de specialisti reprezentand importante institutii de prestigiu de cercetare, universitare si muzeale din Romania si Franta, printre care se regasesste si Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, pentru a prezenta, prin intermediul temei – amprenta  timpului si a oamenilor din Dobrogea – unele din aspectele cele mai remarcabile ale unei aventuri pasionante, reinnoite zi de zi..

Vernisalu expozitiei va avea loc Joi, 20 septembrie, ora 12, la Muzeul de Istorie si Arheologie, Parcul Monumentul Independentei.