Dante Alighieri la Casa Avramide

RizzoInstitutul de Cercetări Eco-Muzeale Gavrilă Simion Tulceaanunță:

 Lansare de carte la Casa Avramide

 Sâmbătă, 20 februarie 2016, ora 16.00, la Casa Avramide din str. Progresului nr.32 va avea loc Lansarea volumului „Îmi amintesc de o zi de școală. Caietul 2. Dante: Infernul în cânturi și terține alese” de ANTONIO RIZZO. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociația Italienilor din România și sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Italiei la București și Institutului Cultural Italian.

 Licențiat în Sociologie în 1976 la Universitatea din Urbino, specializat în semiotică și tehnica comunicării în masă și format la școala profesorilor Umberto Eco și Paolo Fabbri, Antonio Rizzoa participat, după absolvirea facultății, la numeroase seminarii de aprofundare și specializare ținute de același Umberto Eco. Printre experiențele sale se numără și predarea limbii italiene și diferite activități jurnalistice.

 Antonio Rizzoeste pasionat de literatură italiană, de istoria arhitecturii și de istoria artei. Trăiește de 9 ani în România, este membru al Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT.

Împreună cu RO.AS.IT. a publicat în 2014 primul volum din seria Caiete. Cel de-al doilea, „Îmi amintesc de o zi de școală. Caietul 2. Dante: Infernul în cânturi și terține alese”, a fost publicat în 2015, cu ocazia aniversării a 750 de ani de la naşterea poetului Dante Alighieri.

 ”Să citesc încă Dante, Comedia lui, este pentru mine […] să mă întorc la rădăcinile limbii și culturii mele; să mă abandonez eleganței și forței acelor versuri; să mă abandonez muzicalității unei limbi care – chiar dacă este veche – păstrează tot farmecul cu care a fost impregnată limba pe care o vorbesc astăzi […] această lucrare nu a fost scrisă pentru cercetători, literați sau filologi. Mă adresez, deci, cititorului care dorește să se apropie de Dante Alighieri din curiozitate și pasiune. De această dată, am încercat în special să scriu cu mai multă atenție pentru tineri, sperând că vor fi măcar puțin fascinați de marele poet Dante, dar și de omul Dante Alighieri, care a trăit o viață plină de frământări.”

(Antonio Rizzo, „Îmi amintesc de o zi de școală. Caietul 2. Dante: Infernul în cânturi și terține alese”. Introducere)

Intrarea liberă.