Conferinta si vernisaj la Casa Avramide

Miercuri, 29 mai 2013, Casa Avramide din str. Progresului nr. 32 ii asteapta pe iubitorii de frumos pentru doua evenimente:
– Ora 16.00 – Conferinta de la Casa Avramide cu tema Viata si opera lui Nicolae Grigorescu, sustinuta de binecunoscutul cercetator stiintific de la Muzeul de Arta Tulcea, dr. Keita Ibrahima
– Ora 17.00 – Vernisajul expozitiei de lucrari ale proaspetilor absolventi ai Liceului de Arte George Georgescu din Tulcea, indrumati de profesorii Veronica Oancea si Traian Oancea, intitulata Dialog cromatic

Muzeul de Arta Tulcea a ales unul din maestri picturii romanesti, Nicolae Grigorescu, ca fiind Pictorul lunii Mai. In expozitia muzeului se pot admira 8 tablouri pictate de Grigorescu. Atmosfera din Bordeie, Car cu boi, Boi, este calma, calda, prafuita, insorita, timpul a incetat sa existe.  In Portret de tarancuta si Taranca pe drum, aceasta atmosfera idilica este inviorata de aparitiile pure ale tinerelor taranci surprinse pe un drum de tara, in calatoria lor catre un destin trasat de veacuri.  Cap de fetita este portretul unei fete foarte tinere ca varsta a carei privire fara varsta ignora complet privitorul, fiind complet orientata spre linistea universului sau interior. Jovialitatea si curiozitatea femeii din Portret de femeie contrasteaza cu linistea concentrata a doamnei din Portret cu palarie rosie, absorbita total in actul lecturii.

Conferinta sustinuta de dr. Keita Ibrahima vine sa dezvaluie artistul si omul Nicolae Grigorescu, pentru a contura o imagine despre creatorul acestor lucrari, despre viata lui, trairile lui, lumea lui interioara care a generat opera lui admirata si pretuita de orice roman si de orice iubitor de frumos si adevar.

Veronica Oancea si Traian Oancea sunt profesori, dar mai intai sunt artisti, membri ai Uniunii Artistilor Plastici din Romania, prezenti permanent prin lucrarile lor in expozitii  si galerii de arta. In expozitia Dialog cromatic, vom deslusi, undeva in lucrarile elevilor pe care i-au instruit si carora le-au impartasit secrete tehnice si artistice, si o parte din sufletul si personalitatea lor.

Mergeti Miercuri la Casa Avramide si Transformati o zi obisnuita intr-una de Sarbatoare!

Intrarea libera.

Dialog cromatic Conferinta de la Casa Avramide