Concursul International SARBATOAREA PASTELUI IN OCHII COPIILOR 2013

Concurs International Pastele - Muzeu TulceaIn perioada aprilie – iunie 2013, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, in parteneriat cu Sectia de Etnografie – Arta a Muzeului Dunarii de Jos Calarasi, Asociatia Folkloriamo Martisor Rovigo – Italia si Asociatia ACASA Zaragoza Spania, a organizat a patra editie a concursului SARBATOAREA PASTELUI IN OCHII COPIILOR, la care au participat peste 350 de lucrari realizate de copii si elevi, individual sau in colectiv.

Castigatorul de anul acesta al Trofeului Sarbatoarea Pastelui in ochii copiilor este eleva Elena Adriana Popa din clasa a IX-a de la Colegiul National Sfantul Sava – Bucuresti, coordonata de doamna Mariana Badea.

Lucrarea sa transmite in modul cel mai sugestiv spiritul concursului si anume ideea de traditie in mintea si sufletul tinerei generatii, prin intermediul artei si a creativitatii.

De data aceasta, Concursul a depasit barierele confesionale, etnice sau statale, reunind participanti/coordonatori cu convingeri ortodoxe si catolice, protestante, starovere / de rit vechi (rusii lipoveni), chiar si din randul etniei turce sau tatare. Imbucuratoare este si participarea romanilor din comunitatile istorice (Cernauti) si din diaspora (Spania, Italia, Franta).

Impresionante au fost si varietatea mijloacelor de expresie si a materialelor folosite, de la arta culinara la Origami si pictura pe sticla, de la oua de ciocolata, la impletituri de rachita si butaforie.
Concursul  International  Sarbatoarea Pastelui in ochii copiilor
Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, MUZEUL DUNARII DE JOS CALARASI si ASOCIATIA FOLKLORIAMO MARTISOR  ROVIGO, ITALIA va invita sa participati la
O veche vorba romaneasca spune ca atunci cand nu se vor mai auzi colinde de Craciun si cand nu se vor mai inrosi oua de Pasti va veni sfarsitul lumii. In speranta ca timpul mai este inca darnic, copiii si adultii de astazi, merg in locuri profane, dar in perioade sacre spre a se ruga pentru sanatate, pentru fericire, pentru neuitare… Aduc cu ei un ou, un colac, un stergar si o farama de suflet… (sursa: http://meaptulcea.wordpress.com/)

TROFEU -popa-elena-adriana-bucuresti