Concertul Águas de Março la Casa Avramide

Vineri, 7 martie 2014, ora 19.00, la Casa Avramide din str. Progresului nr. 32 va avea loc Concertul Águas de Março, sustinut de Gabriela Costa si Alexandru Man.

Pentru Gabriela Costa ritmul muzicii e ritmul vietii. Canta muzica braziliana si jazz. Ii place sa creeze bijuterii…
Nascuta cand vine toamna, la malul Dunarii, acolo unde se varsa domol in mare… probabil ca am fredonat inainte de a vorbi.
Si asa am tesut primele povesti. Cu sunete. Ecoul lor a vibrat atat de frumos in inima mea incat nu am mai putut sa-i uit miracolul. De atunci stiu ca pot sa fiu fericita cantand, altfel, de ce as simti atat de multa bucurie?

Alexandru Man, nascut la 23 august 1969, a crescut in orasul Targu Mures. In anii ‘80 a cantat muzica rock fiind membru fondator al trupei Polifon din Targu Mures. Incepand cu anii ’90, odata cu deschiderea accesului la informatii din exterior, avand acces la materiale de studiu al jazz-ului, s-a orientat treptat catre jazz. In 2010 a absolvit Facultatea de jazz Richard Oschanitzky din cadrul Universitatii Tibiscus Timisoara. Pe langa propriul trio alaturi de Nagy Zsolt si Hollandos Zoltan, a colaborat cu muzicieni de jazz precum Maria Raducanu, Sorin Romanescu, Eddie Neumann, Cristi Soleanu, Catalin Razvan, Ciprian si Tudor Parghel, Marius Popp, Henry Franklin, Eldad Tarmu si a fost cooptat in proiecte internationale.

Pentru concertul de vineri, Gabriela Costa se intoarce cu bucurie in Tulcea: din nou „la radacini”, in orasul „marcat” in mine de la nastere cu miros dulceag de Dunare si tipat de pescarusi…

Iar despre concertul de vineri: Águas de Março (Apele de martie) este un concert despre primavara, despre belsugul promis verii de toate ploile ei, despre exaltarea pe care o aduce, despre forta renasterii si fluiditatea vietii cu toate evenimentele ei imprevizibile si navalnice precum torentii, despre abundenta iubirii…

Pretul unui bilet este 15 lei.

Aquas-de-Marco