Concert la Casa Avramide „You must believe in spring”

You must believe in springSambata, 9 martie 2013, ora 19.30, Catalina Beta si Sorin Terinte ne vor convinge sa credem in primavara in concertul pe care il vor sustine la Art Cafe Casa Avramide din str. Progresului nr.32.

Cunoscuta publicului pentru piesa Gandacul de pe deget, Catalina Beta s-a nascut in 1982 la Bacau. Invata sa cante la chitara in clasa a V-a, dar nu cariera instrumentala ii va fi destinata ci aceea de vocalista. In gimnaziu canta la serbarile scolare si in corul bisericii, iar de la 18 ani experimenteaza cu succes rock, folk si blues. Colaboreaza cu trupe precum Vama Veche, Taxi, excentric Blues Band si cu muzicieni precum Walter  Ghicolescu, Jul Baldovin si studiaza jazz indrumata de profesorul Romeo Cozma de la Conservatorul din Iasi. Anii 2004-2006 sunt dedicati jazzului, dar revine la folk in 2008 pentru a colabora cu Emeric Imre. Noiembrie 2008 este momentul in care isi prezinta in prima auditie o compozitie proprie. (sursa: http://folkustic.blogspot.ro/2008/11/catalina-beta.html)

Sunt intr-un raport de iubire cu mine si sunt intr-un raport de iubire cu lumea, declara pianistul Sorin Terinte, nascut in 1976 la Roman un exemplu clasic al muzicianului innascut. Indragostit de pian, incepe sa studieze de la 6 ani la Scoala de muzica din Roman, continua la Liceul de muzica din Bacau si finalizeaza la Conservatorul din Bucuresti. Intalnirea sa cu jazzul are loc in primul sau an de studii universitare, cand il intalneste pe maestrul Marius Popp. Foarte curand el devine omniprezent la majoritatea concertelor de jazz din Bucuresti, concerte care il pregatesc pentru debutul sau la Festivalul de Jazz de la Sibiu din 1999. Anii 2000-2002 sunt anii londonezi, perioada in care colaboreaza cu muzicieni de jazz din Marea Britanie, concerteaza la London College of Music si devine membru al Companiei Universal Jazz.

Concertul You must believe in spring isi ia numele dupa piesa compusa in 1967 de Michele Legrand pentru filmul Domnisoarele din Rochefort, transpusa in versiune jazz de Tony Benett si Bill Evans in 1976 si interpretata de nume mari cum ar fi Barbra Streisand.

Asadar, sambata seara, lasati-va luati de mana de Catalina si Sorin pentru a pasi prin muzica in gradina libertatii !
Pretul biletului este de 25 lei si include vizitarea expozitiilor de la Casa Avramide. Rezervari la tel. 0240 513231 sau e-mail arta@icemtl.ro