Cine are nevoie de teatru? Artistul și dublul său, publicul

Conferinta teatruTulcea serbeaza Ziua Internationala a Teatrului 2013 Miercuri, 27 martie 2013, , la Teatrul Jean Bart din str. Progresului nr. 34, unde vor avea loc evenimentele:

  • ora 15.00 – Conferinta Cine are nevoie de teatru? Artistul si dublul sau, publicul.
    Invitatul special este cunoscutul teatrolog si cristic de teatru, Conf.univ.dr. Carmen Stanciu, de la Facultatea de Teatru si Film din cadrul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti
  • ora 16.00 – spectacolul Ivan Turbinca dupa Ion Creanga, in regia lui Ciprian Hutanu

Ziua Mondiala a Teatrului – 27 martie, a fost initiata de Institutul International de Teatru (ITI) in 1961 si este sarbatorita de comunitatea teatrala in toata lumea prin numeroase manifestari nationale si internationale. Dar evenimentul cel mai important al Zilei este difuzarea Mesajului international al Zilei Mondiale a Teatrului, in care o personalitate eminenta a artei teatrale este invitata sa-ti impartaseasca gandurile legate de tema teatrului si a pacii intre popoare. Jean Cocteau a autorul primului mesaj din 1962.

Anul acesta, Mesajul International pentru Ziua Mondiala a Teatrului 2013 este semnat de Dario Fo, satirist, dramaturg, regizor de teatru, actor, compozitor italian si laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in anul 1997.

Mesajul 2013 pentru Ziua Internationala a Teatrului