Atelierul de Musical continua la Casa Avramide

atelier 23 mai 2013Joi, 23 mai 2013, incepand cu ora 18.00, la Casa Avramide din str. Progresului nr.32, copiii si tinerii cu varste intre 4 si 16 ani, indragostiti de lumea muzicii si filmului, sunt asteptati la Atelierul de Musical, sustinut de artista Olga Cuculescu.

Atelierul de Musical este un loc in care copiii/tinerii isi pot implini visul de a interpreta un rol de film. Isi propune recrearea unor fragmente si personaje din filmele, desenele animate, spectacolele muzicale indragite intr-o atmosfera calda, prietenoasa, plina de entuziasm. Prin arta cantului, miscarea scenica si arta actorului, participantii isi vor valorifica talentele. Jocurile muzicale, vocalizele si experienta scenica ii vor ajuta sa se exprime liber si degajat, le vor creste increderea in propriile puteri. Este conceput intr-un mod atractiv, adaptat intereselor specifice pentru fiecare varsta: 4 – 6 ani,
7- 11 ani, 12- 16 ani.

Cum va decurge:

• Pasul 1: Timp de 15 minute se va viziona un fragment dintr-un film muzical preferat, de exemplu: Do,Re,Mi  din filmul Sunetul Muzicii, Game si arpegii, Cat de bine e sa fii motan din filmul Pisicile Aristocrate, I see the light din O poveste incalcita, A whole new world din Alladin sau Think of me din Fantoma de la opera.

Alte exemple de filme preferate: Veronica, Maria Mirabela, Regele Leu, Marry Popins, Cartea Junglei, Frumoasa din Padurea adormita, Frumoasa si Bestia, Les Miserables.
Atelierul de Musical continua la Casa Avramide
Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea si ART CAFE – LA SCENA  va invita la
• Pasul 2: Alegerea rolurilor

• Pasul 3: Vocalize si exercitii de improvizatie

• Pasul 4: Invatarea piesei muzicale: melodie si versuri

Copiii de 4-6 ani se vor bucura de o varianta a lectiei adaptata varstei, forma principala de invatare fiind jocul muzical cu elemente de dans, jocurile ritmice si acompaniamentul cu instrumente simple de percutie(maracas, tamburina, clopotei).

Arta a fost si este, de fapt, prioritatea existentei noastre, declara Olga Cuculescu in Literatura si arta – saptamanal al Uniunii Scriitorilor din Moldova din 4 aprilie 2013.

Olga Cuculescu este artista. Originara din Republica Moldova, Olgai ii place sa cante – este soprana, profesoara de canto, absolventa a sectiei de interpretare muzicala a Universitatii Nationale de Muzica Ciprian Porumbescu din Bucuresti promotia 2006, ii place sa picteze flori, peisaje – a terminat Liceul de Arte I. Vieru din Chisinau, profeseaza desenul de animatie, ii plac copiii – a cantat la
Opera Comica pentru Copii din Bucuresti si a creat Atelierul de musical.

Mergeti Joi 23 mai la Atelierul de Musical al Olgai si fiti artisti pentru o zi!

Biletul costa 20 lei. Rezervarile se pot face, mentionand categoria de varsta, la tel. 0240 513249 si e-mail arta@icemtl.ro

Catalina Popa – Responsabil Relatii Publice
Tel./ fax: 0240 515866; relatiipublice@icemtl.ro