Noul atelier de gravură este pe mai departe un atelier modern mai bine structurat decât arhaicul atelier, încropit la începutul anilor 80. Avem o sală modernă de atacare care este dotata cu următoarele materiale: trei cuve din fibră de sticlă, dintre care două de dimensiuni 80/60 cm. și una de 100/70 cm., dotate cu trei hote (motor cu ventilație electrică). Hotele au deschiderile situate la 30 cm. deasupra cuvelor pentru evacuarea rapidă a noxelor. Cuvele sunt alimentate cu un sistem de vase comunicante, de bidoane ce conțin un amestec de apă cu acid azotic, dozat în funcție de tipul de metal ce este imersat în cuvă. De altfel, prima cuvă este pentru fier, a doua pentru zinc și a treia pentru cupru. Circuitul lichidului este asigurat de două robinete din PVC la marginea bidoanelor și la baza cuvelor. Circulația acidului este în acest fel asigurată, bidon – vas – vas – bidon, fără să intrăm în contact cu lichidul, decât în perioada de atacare (preț de câteva minute) când se pune în funcțiune ventilația hotelor pentru evacuarea noxelor. Lichidul nu se arunca, ci este refolosit timp de ani de zile. Mai dispunem de o cuva, un bidon rezervă și un mare recipient cu robinete pentru spălarea plăcilor.

În stânga sălii avem o moară de gren ce conține o rășină afânata, în funcție de necesitate pentru tehnica de aquatinta. În sala de atacare mai avem prevăzută o butelie cu gaz metan, dotata cu o mini-instalație denumită bec teclu care asigură încălzirea pulberilor de rășină pe care le-am obținut în moara de gren. Operațiunea are ca scop fixarea, lipirea granulelor de sacâz pe plăci pentru a crea în perioada imersiei în vasul cu apă și acid o atacare punctiformă. Zonele acoperite cu granule de sacâz nu vor fi atacate, ca atare vor fi mai deschise.

Cea de-a doua sală este dotată cu mese pentru încerneluirea plăcilor cu culori specifice gravurii în metal, o presa electrică cu pâslă, având cursa de 200/75 cm. Avantajul acestei prese constă în economia de efort încât și persoane cu vârste înaintate sau bolnave pot lucra liniștite, fără ajutor, presa putând fi pusă în mișcare și oprită prin simpla apăsare de buton. Mai dispunem de un robinet de alimentare cu apă și un vas mare pentru umidificarea hârtiei, în vederea imprimării.